Juf Kersout-Gunning

Kersout

Op 23 augustus sprak ik juf Kersout-Gunning ( later mocht ze Randy genoemd worden ). Ik kwam met haar in contact omdat een nichtje van haar, Daniële Gunning, bij mij in de klas heeft gezeten en ik op zoek was naar haar adres. Alhoewel ik zelf nooit les van haar gehad heb, is een apart plaatsje op deze website wel terecht gezien de lovende woorden die ik over haar gelezen heb op SchoolBank.nl. Juf Kersout is momenteel 70 jaar en zit sinds 1994 in de VUT zoals dat heet. Juf Kersout werd in 1964 lerares op de Zomerlandschool en heeft daar van alle jaren zestig leerkrachten het langst gewerkt. Op 1 februari 1989 vierde ze haar 25 jarig jubileum op de Zomerlandschool en alle aanwezigen kregen onderstaand persoonlijke bedankbriefje. Ze werkte ook nog op de school toen de school inmiddels de Groene Palm heette. Juf Kersout heeft nog lange tijd met hoofdonderwijzer Bleeksma contact gehad en was zelfs op zijn 90e verjaardag aanwezig. De heer Bleeksma is drie jaar geleden op 93-jarige leeftijd overleden.

Over al haar ervaringen op deze school zou ze makkelijk een boek kunnen schrijven. Leuk was het verhaal dat ik hoorde over kinderen die bij haar mochten slapen. Daar werd zelfs een schema voor opgezet. De eerste slaper was volgens haar Yvonne Korpel maar daarna volgden er velen. Achteraf gezien was dat best wel een hele verantwoordelijkheid zei ze.

John Rapmund

De foto vond ik op de website van de OBS De Witte Werf en werd genomen tijdens het afscheid van meester Schrammeijer. Meester Schrammeijer is ook hoofdonderwijzer geweest op de OLS Het Zomerland en dit was dan ook de reden waarom Randy Kersout aanwezig was op de receptie van meester Schrammeijer. Datum 30-09-2004.
Kersout_25jaar