Meester Piet Siebel

Siebel01 Siebel02

Piet Siebel schreef ons op 12 september 2004 :

In april 1964 vanuit de militaire dienst gestart op de Zomerlandschool aan de  Van Wijngaardenlaan 26 te Rotterdam.

Als hoofd der school zwaaide dhr. R. Bleeksma daar de scepter. Onder zijn bezielende leiding leerde ik daar het vak van onderwijzer.

De foto die geplaatst is op de website laat een bezoek zien van een pas getrouwd paar: mijn vrouw en ik. Dat was op 27 oktober 1966, al bijna 40 jaar geleden.

Toen was de Brienenoordbrug al klaar en de afstand tussen het westen en zuid in tijd korter. Maar door de Maastunnel ging het ook wel snel. Ik heb nog een hele tijd dagelijks Johnny van Dijk opgehaald en thuis gebracht, een leerling die verhuisd was van Zomerland naar de omgeving van de Essenburgsingel.

Wat ik me ook herinner zijn de wandeldagen met de kinderen: de woensdagmiddag -wandelingen welke door de gemeente Rotterdam werden georganiseerd. Deze waren 7, 10 en 12 km. Hele afstanden voor al die kleine benen…….. Maar we liepen op een zaterdag de afstand van 25 km!  Deze wandeltocht staat me nog steeds duidelijk voor de geest. We wonnen daar, voor de neus van wandelsportverenigingen, de wisselbeker!

Hiermee gingen we triomfantelijk naar Zomerland terug. Al zingend en jubelend werden jullie daar als “helden” ingehaald. Nu schiet me opeens weer een naam te binnen van een vader en moeder die vaak meeliepen als leiding: dhr. en mevr. De Zeeuw.

Wat een gezellige tijd was het.

Huisvesting regelen was een minder prettige bezigheid. Tot en met een wethouder (Langerak) bemoeide zich er mee om ons aan een huis te helpen. Pas toen ik de knoop doorhakte te solliciteren leek er schot in de zaak te komen. Maar dat was toch weer niet zo rooskleurig als we dachten. Ik weet nog goed dat, toen ik bij de gemeente Hellevoetsluis solliciteerde en een benoeming in mijn zak had, de ambtenaren op de Coolsingel plotseling belden om te melden dat ze misschien voor een woning konden zorgen. “Voor 5 uur bellen, anders hoeft het voor mij niet meer”, was mijn enige antwoord. Het werd echter na vijven en ze waren bijzonder in hun wiek geschoten door mijn reactie: “Het is te laat, ik doe het niet.”

Zo vertrok ik in 1967 van Zomerland naar Hellevoetsluis waar ik tot 1973 op een school binnen de zogenaamde vesting heb gewerkt. In 1968 en 1971 werden onze kinderen geboren, resp. een dochter en een zoon.

In 1973 vertrokken we naar Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Daar kregen we een splinternieuwe dienstwoning waarin we nu nog steeds wonen. Tot 1 februari 2002 heb ik gewerkt op respectievelijk de openbare basisschool  “De Bongerd” welke later werd gesloopt en de nieuw gebouwde, supermoderne basisschool Meander, ontstaan uit een fusie van de bestaande twee openbare basisscholen in ons dorp. Daar noemen de kinderen me nog meester Piet als ik er binnen loop of ze me op straat tegenkomen. Al met al de 40 jaar bijna vol gemaakt….

Nu geniet ik met volle teugen van mijn prépensioen en doe met erg veel plezier op diverse gebieden vrijwilligerswerk.

Ik kijk er naar uit velen van jullie weer te mogen ontmoeten. Een geweldig idee van John!

Met vriendelijk groet,

meester Piet Siebel