Ulvenhout

UlvenhoutBijna elke klas is wel naar Ulvenhout op werkweek geweest. Ulvenhout werd toen de Rotterdamse Vakantiekolonie genoemd. Het werd onder architectuur gebouwd in de jaren dertig door de gemeente Rotterdam met als bestemming vakantiehuis voor Rotterdamse schoolkinderen. Momenteel is het pand nog steeds in gebruik maar het heet nu De Geershof. Het werd in 1988 aangekocht door Elan Training en is sindsdien in gebruik als trainingscentrum.

Misschien zegt de naam Lewandowski jullie nog iets. Dat was de beheerder en hij stond bekend om zijn “bonte avonden”. De heer Lewandowski is inmiddels overleden. Zijn vrouw woont thans in het verzorgingshuis de Donk te Ulvenhout.

Kijk op de deze link voor “ons” huidige Ulvenhout : http://www.degeershof.nl

5 gedachten over “Ulvenhout

1. Jawel,meneer lewandowski vertelde op een dag dat wij te weinig aten,wij waren thuis ook niet teveel gewend,maar goed hij had een enorme grote hond die staande hoger was dan wij lang wij vielen dus om,ook heerlijke vroege morgens met geheimzinnige mist in de bossen trek en speurtochten te veel om op te noemen het logeren daar staat nog glashelder in mijn geheugen daar werken en leren was een gouden greep met een geweldige beheerder.
    Govert schep
    School met de bijbel Rotterdam-overschie

2. Inderdaad, Govert. Die mijnheer Lewandowski én zijn grote herdershond staan mij ook nog bij als de dag van gister. Hele fijne tijd daar gehad (3 of 4 dagen) en fantastische wandelingen gemaakt, ook met speurtochten meegedaan. Die goeie ouwe tijd, nietwaar?

School voor Lager Onderwijs Vredehofweg Kralingen…..

3. Mooie verhalen!
    Deze meneer Lewandowski werkte ook nog enige tijd als beheerder in Leersum op Huize De Ginkel.
    Hij werd daar in 1987 opgevolgd door Ruud Optenkamp die er tot 2010 beheerder was.

Ik weet niet of de Zomerlandschool ook op werkweek naar Leersum ging maar via deze link: https://www.facebook.com/DeGinkel
    kunnen jullie allerlei oude foto’s en verhalen zien.

4. Ook ik was hiervinvde jaren 60. En ook ik kan Dhr Lewandowski nog goed voor me halen zo ook zijn grote zwarte hond die gek op sjawls bleek te zijn. Ook heb ik in die werkweek champignons leren eten. Wij gingen naar een champgnonnenkwekerij en jawel s’ avonds aten wij gebakken champgnons in roomsaus en er waren er maar heel weinig die het toen konden waarderen. Naast het grote huis waar we aten en sliepen had je ook het Kreikenhuis
    waar we speelden en pingpongden en opdrachtjes moesten maken. Na zo een werkweek vond ik het altijd weer jammer dat het voorbij was!

1. Wauw…Leuk om dit allemaal te lezen.
      Idd een leuke schooluitje om niet vergeten ik had gewoon heimwee. De hond hete Arka. En de avonden met de heer Lewandowski vergeet ik niet meer…klu kluk de Indiaan was lachen.

Ben bijna zelf 62 en ga binnenkort maar eens kijken naar het gebouw.
      @Lejan